Palle Schmidt

Palle Schmidt

Om forfatteren

Palle Schmidt er selvlært illustrator, tegneserietegner og forfatter. Efter fejlslagne studier på universitetet og Arkitektskolen sprang han i 1998 ud som freelance-illustrator og så sig aldrig tilbage. 

I 2012 gennemførte han en Master Class på Filmskolens manuskriptlinje og begyndte at genopfinde sig selv som forfatter til bl.a. ung­domsbøger som En del af mig (2013), Natløb (2014) og I et andet liv (2016) og kriminal­romanen Fanden på væggen (2016). Palle er kendt for sine anmelderroste graphic novels Blodets Konkubine (2008), STILETTO (2013) og Den sidste gode mand (2017), sidstnævnte lavet sammen med A.J. Kazinski. Han er udgivet i USA med bl.a Thomas Alsop, der i avisen USA Today blev udnævnt til årets bedste miniserie i 2014.

Palle bor på Frederiksberg med sin kone og to døtre. Ud over at skrive og tegne underviser han i tegneserier på comicsforbeginners.com og laver podcast med forfattersamtaler på plotcast.dk.

Hjemmeside: www.palleschmidt.dk  
Kontakt: mail@palleschmidt.dk 


Det siger forfatteren om bogen SOLO - Survival guide til kreative freelancere
 

Hvorfor manglede værket på markedet? 
"Jeg ser tendenser på verdensplan, hvor flere og flere bliver freelancere. Både fordi arbejdsmarkedet har ændret sig og "fast arbejde" ikke længere er sikkert, men også fordi de teknologiske muligheder og internettet giver kunstnerne magten tilbage. Hvor man tidligere var afhængig af forlag, pladeselskaber eller fysiske butikker for at komme ud med sin kunst, så kan man i dag selv opbygge et brand og sælge sine varer direkte til slutbrugerne, ved hjælp af ting som Instagram, YouTube, Soundcloud, Gumroad og MobilePay. Jeg tror på, at der i fremtiden vil være endnu flere der skaber deres eget arbejde eller stykker det sammen af mange slags indkomst. Det vil jeg meget gerne hjælpe med at klæde folk på til."

Hvad og hvem har inspireret mig til at skrive værket?
"Det at skabe mit eget arbejde som kreativ, er min passion og min kæphest. Jeg har levet af freelance arbejde siden 1998, men har de sidste par år beskæftiget mig meget med ejerskab og langsigtet strategi i mit arbejde. Jeg har selv savnet en manual til hvordan man kan få det til at hænge sammen, og få en bedre balance mellem karriere og privatlive, mellem "rugbrødsarbejde" og egne kunstneriske ambitioner. Den manual fandtes ikke - så nu har jeg selv skrevet den."

Hvad er jeg særlig glad for ved værket? 
"Jeg har virkelig nydt at skrive denne bog og alt stoffet er ubesværet væltet ud af mig. Især har det været fedt at opdage, hvor meget jeg egentlig havde opbygget af viden gennem mine små tyve år som selvstændig. Og så har det været fantastisk at indhente de mange svar fra andre kreative fyrtårne - forfattere, musikere, komikere, designere, illustratorer, fotografer mm.  - der også optræder i bogen. Nu glæder jeg mig helt sindssygt til at sprede ordet og forhåbentlig give andre mod og redskaber til at forfølge deres kreative drømme - og til at kunne leve af deres kunstneriske evner."

Hvad giver værdi for mig i hverdagen i arbejdet på mit fagfelt?
"Jeg har muligheden for at skabe mit eget arbejde, jeg skal som regel ikke være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt og jeg har ingen chef. Det gør at hvor andre ser frem til weekenden, så er mit yndlingstidspunkt på ugen mandag morgen. Derudover elsker jeg at opdage nye ting og lære nye teknikker eller strategier."

Hvem er mit forbillede og hvorfor?
"Jeg har været en del i USA i forbindelse med mit arbejde i tegneseriebranchen derovre og har også haft mulighed for at sidde på en tegnestue i New York og en i Portland i et par omgange. Jeg har ikke et bestemt forbillede i den forbindelse, men jeg synes der er meget at lære i deres positive tilgang og gå-på-mod. De har en ektremt hjælpsom attitude og deler gerne ud af deres viden og kontakter, uden nødvendigvis at forvente noget retur. Jeg har også et par mentorer/rollemodeller herhjemme, enkelte af dem har også bidraget til SOLO. Hvis jeg skal nævne to, vil jeg sige Kim Fupz Aakeson, hvis arbejdsdiciplin er forbilledlig, og Anders Matthesen, som altid overrasker og ikke er bange for at prøve noget nyt."Bibliografi

 • Schmidt, Palle (2017). SOLO - Survival guide til kreative freelancere. Dansk Psykologisk Forlag
 • Schmidt, Palle & Kazinski, A. J. (2017). Den sidste gode mand. Politikens Forlag
 • Schmidt, Palle & Leonhardt, Line (2017). Nelson i Rom. Calibat
 • Schmidt, Palle & Wung-Sung, Jesper (2016). Diego & Dolly. Høst & Søn
 • Schmidt, Palle (2016). Fanden på væggen. Calibat
 • Schmidt, Palle (2016). I et andet liv. Rosinante & Co
 • Schmidt, Palle & Miskiewicz, Chris (2016). Thomas Alsop. Fahrenheit
 • Schmidt, Palle (2014). Natløb. Rosinante & Co
 • Schmidt, Palle (2013). STILETTO. Fahrenheit
 • Schmidt, Palle (2013). En del af mig. Rosinante & Co
 • Schmidt, Palle (2013). Boomerang. Gyldendal
 • Schmidt, Palle (2012). Godt nytår. Gyldendal
 • Schmidt, Palle (2008). Blodets konkubine. Fahrenheit

Bog E-bog Drømmer du om at starte dit eget? Er du sprunget ud som selvstændig og bokser med at få omsat dine kreative evner til en levevej? Med SOLO klæder Palle Schmidt dig godt på til en karriere som freelancer.

280,00 kr. m/moms
196,00 kr. m/moms

Indkøbskurv

Din kurv er tom.

Kommende udgivelser

Hvilke mekanismer gør sig gældende, når mennesker skal samarbejde? Hvordan skaber man en god samarbejdskultur og hvad gør man, når samarbejdet kører skævt?
Udkommer Fredag 23. oktober 2020

, , , , , , , , ,
Volume 18 - nummer 3 - oktober 2020. Tidsskrift om DIALOG > UDVIKLING > LEDELSE > ORGANISATION.
Udkommer Onsdag 4. november 2020

,
Lærervejledning til SK - Skriftlige Kompetencer. SK er en digital prøve til 5.-7- klasse, som giver et nuanceret indblik i dine elevers skriftlige kompetencer
Udkommer Torsdag 5. november 2020

Hvad gør du, hvis du – eller en du kender – bliver krænket seksuelt? Hvordan forholder du dig som leder, når der finder seksuel chikane sted på arbejdspladsen?
Udkommer Fredag 11. december 2020

Alle kommende udgivelser

Kommende arrangementer

Forlagets arrangementer

Øvrige arrangementer

Alle øvrige arrangementer

Gode ideer er velkomne

Har du en idé til en bog? Et manus eller en synopsis? Mangler der en bestemt bog på markedet? Eller har du forslag til bøger, der bør oversættes til dansk? Så hører vi gerne fra dig - skriv til os på info@dpf.dk.

  Vi ser frem til at høre fra dig.